Den arabiske halvøy

En blogg om Den arabiske halvøy med fokus på Saudi-Arabia og Jemen

En blogg om hva som skjer i gulfen, både analyser, nyheter og trivialiteter. Er ment å være et supplement til dem som er interessert i området og som ønsker en litt dypere og bredere dekning enn det norsk media gir. Hovedfokuset er på Saudi-Arabia og Jemen.

Den arabiske halvøy ble startet i 2011 som et bloggprosjekt om hva som skjer i gulfregionen, både nyheter, analyser og trivialiteter.  Det startet som (og er fremdeles) et hobbyprosjekt og drives på frivillig basis. Bloggen er ment å gi et nyansert blikk på gulfregionen og bidra til økt kunnskap om området for de som ønsker en litt dypere og bredere dekning enn det norsk media ofte presenterer. 

Ansvarlig redaktør Den arabiske halvøy

Bloggen drives av Reier Møll Schoder

Reier har en master i religionsvitenskap fra Universitetet i Bergen og en bachelor i midtøstenkunnskap fra samme sted. Han har bodd i Saudi-Arabia og Egypt og reist mye rundt i gulfregionen. 

I tillegg bidrar ulike gjestebloggere jevnlig med innspill og artikler. 

Lyst å ta i bruk kompetansen til Den arabiske halvøy?

Miljøet rundt Den arabiske halvøy har flere dyktige fagpersoner tilknyttet med spesialkompetanse på ulike temaer i gulfområdet (Politikk, religion, økonomi, historie, kultur, næringsliv, språk osv.)

Representanter som har bidratt på bloggen har deltatt i debatter, skrevet aviskronikker, blitt invitert til ulike radioprogram og blitt brukt som kilder i flere saker som omhandler Gulfregionen. Se fanen presseklipp for eksempler på ulike medieoppdrag vi har tatt på oss.

Eksempler på foredrag og produsert materiale til eksterne partnere

Hva kan vi tilby?

  • Holde foredrag om temaer knyttet til landene på den arabiske halvøy

  • Vi kan stille opp på ulike arrangmenter og debatter i Norge.

  • Skrive artikler eller informasjonsmateriell om temaer knyttet til land på den arabiske halvøy

  • Vi kan også drive mer strømlinjede konsulenttjenester for offentlige etater eller privat næringsliv som ønsker økt kunnskap om gulfregionen av ulike årsaker.

Ønsker du å komme i kontakt med oss og høre hva vi kan tilby eller bidra med i ulike sektorer gjerne kontakt Den arabiske halvøy eller Reier Møll Schoder direkte - Tlf: 957 00 337).

Den arabiske halvøy drives under organisasjonsnummer 915 388 183. 

 Vil du støtte Den arabiske halvøy?

Den arabiske halvøy er foreløpig et hobbyprosjekt drevet på fritiden. Selv om en hobby først og fremst koster mye tid, så er det ikke gratis. Det koster å opprettholde blant annet domene, webhotell og promotering av prosjektet, i tillegg til innkjøp av litteratur og andre tilknyttede utgifter. Av den grunn setter vi stor pris på støtte fra våre lesere. Om du ønsker å støtte prosjektet økonomiske, så kan du bruke DNB sin mobilapp – Vipps – for overføring til telefonnummer 95 70 03 37 

Vi setter stor pris på om du deler artiklene våre på sosiale medier og at du følger oss på Facebook eller Twitter