Den arabiske halvøy

En blogg om Den arabiske halvøy med fokus på Saudi-Arabia og Jemen

En blogg om hva som skjer i gulfen, både analyser, nyheter og trivialiteter. Er ment å være et supplement til dem som er interessert i området og som ønsker en litt dypere og bredere dekning enn det norsk media gir. Hovedfokuset er på Saudi-Arabia og Jemen.

Presseklipp: Et år etter drapet på Jamal Khashoggi

2 oktober var det et år siden Jamal Khashoggi ble drept i det saudiarabiske konsultat i Istanbul. Vi deltok i et lengre innslag på EKKO i NRK P2 for å diskutere hva som har skjedd i Saudi-Arabia siden den gang.

ekko.jpeg

For et år siden gikk Jamal Khasshoggi inn i det saudiarabiske konsulatet i Istanbul for å hente papirer som bekreftet at han var skilt fra sin kone i Saudi-Arabia. Siden den gang har ingen sett han og Saudi-Arabia har etter mye tåkelegging og desinformasjon vedgått å stå bak drapet.

Vi skrev om Khasshoggi og drapet i fjor i artikkelen Hva har skjedd med Jamal Khasshoggi, hvor vi også spådde at gjennom Morgenbladet at saken trolig ikke ville føre til noen konsekvenser for Saudi-Arabia, og forsvinne. Det har den i stor grad gjort, men blusset opp igjen da kronprins Mohammed bin Salman noen dager før ettårsdagen for drapet innrømmet ansvar.

Vi ble intervjuet om denne uttalelsen i NRK sitt Nyhetslunsj 30 september.

På årsdagen for drapet, 2 oktober, deltok redaktør for Den arabiske halvøy i NRK P2 sitt program EKKO, sammen med Ina Tin fra Amnesty Norge. Vi var invitert for å diskutere faktumet at Saudi-Arabia åpnet for turisme, utviklingen Khasshoggi-saken og omstillingen i Saudi-Arabia de siste årene.

For de som er interessert kan innslaget lastes ned som podcast eller du kan lytte på det her:

Saudi-Arabia trenger norske turister - EKKO 2 oktober