Den arabiske halvøy

En blogg om Den arabiske halvøy med fokus på Saudi-Arabia og Jemen

En blogg om hva som skjer i gulfen, både analyser, nyheter og trivialiteter. Er ment å være et supplement til dem som er interessert i området og som ønsker en litt dypere og bredere dekning enn det norsk media gir. Hovedfokuset er på Saudi-Arabia og Jemen.

Presseklipp: Saudi-Arabia og FNs Menneskerettighetsråd

SU leder Nicholas Wilkinson gikk 8. januar ut og krevde at Norge må spille en sentral rolle i forsøket på å fjerne Saudi-Arabia fra FNs menneskerettighetsråd. Vi ble invitert til Nyhetsmorgen på NRK P2 for å gi kontekst rundt MR situasjonen i Saudi-Arabia.

I en artikkel på Nrk.no går SU leder Nicholas Wilkinson ut mot Saudi-Arabia og krever at Norge skal ha en lederrolle i et forsøk på å fjerne Saudi-Arabia fra FNs Menneskerettighetsråd. I samme artikkel uttrykker både venstreleder Trine Schei Grand og pressetalsperson Hilde Steinfeld i UD avsky mot MR-bruddene til Saudi-Arabia, men ser ikke en slik handling som konstruktiv. De oppfordrer til dialog også med land man er uenig med.

Den arabiske halvøy ble invitert til Nyhetsmorgen i NrK P2 for å gi kontekst rundt Saudi-Arabia og deres forhold til menneskerettigheter. Vi forsøkte å gi et konstruktivt og realistisk innspill på hvordan man skal forholde seg til et land som kontinuerlig bryter menneskerettigheter og at kravet fra SU trolig bare vil bidra til å polarisere en allerede spent situasjon. I tillegg var det viktig å få frem hvordan mekanismene i FN fungerer og at et slikt utspill trolig hadde passet bedre når selve valget til rådet foregikk i 2013. Du kan høre hele innlegget her:

Nyhetsmorgen - SU vil hive Saudi-Arabia ut av FNs Menneskerettighetsråd

Er du interessert i mer informasjon om Saudi-Arabia og menneskerettigheter så har vi tidligere skrevet en artikkel for Menneskerettighetsbloggen om nettopp dette temaet. Den finner du her:

Menneskerettigheter og det moderne ”middelalderske” Saudi-Arabia