Den arabiske halvøy

En blogg om Den arabiske halvøy med fokus på Saudi-Arabia og Jemen

En blogg om hva som skjer i gulfen, både analyser, nyheter og trivialiteter. Er ment å være et supplement til dem som er interessert i området og som ønsker en litt dypere og bredere dekning enn det norsk media gir. Hovedfokuset er på Saudi-Arabia og Jemen.

Presseklipp: Besøk hos Søndagsavisa i P2

Den arabiske halvøys redaktør Reier Møll Schoder ble søndag 14 juni invitert til Søndagsavisa på Nrk P2 for å prate om fredsforhandlingene i Geneve og situasjonen generelt i landet. Innslaget kan du høre her.

Flere av de eldste husene i Gamlebyen i Sanaa ble angivelig bombet av saudiske styrker denne uken. Gamlebyen som har bygninger som er over 1000 år gamle står på UNESCO sin verdensarvliste og mange er redd for at større deler av gamlebyen nå er i fare. Foto: Xinhua/Rex Shutterstock

Flere av de eldste husene i Gamlebyen i Sanaa ble angivelig bombet av saudiske styrker denne uken. Gamlebyen som har bygninger som er over 1000 år gamle står på UNESCO sin verdensarvliste og mange er redd for at større deler av gamlebyen nå er i fare. Foto: Xinhua/Rex Shutterstock

Søndag 14 juni skulle fredsforhandlingene mellom representanter for houthibevegelsen/(Ali Abduallah Salehs styrker) møte representanter fra eksilregjeringen til Jemen basert i Riyadh. Allerede før forhandlingene er kommet i gang (forhandlinger som høyst sannsynlig ikke vil føre frem til klare avtaler) har man møtt på problemer. Forhandlingene er utsatt, men skal i følge FN starte mandag 15 juni.

I Søndagsavisen ble vi invitert sammen med Kyrre Lind fra Leger uten grenser for å belyse siutasjonen i Jemen, både den politiske og den humantiære. Lind var klar på at den humanitære situasjonen i Jemen er verre enn noen gang og sivilbefolkningen trenger sårt en stopp i kampene slik at man kan få inn nødvendige ting som mat, medisiner og drivstoff.

Hele innslaget på Søndagsavisen kan du høre her: Fredsforhandlinger Jemen.

Om man ønsker en utdyping av hva som ble diskutert i innslaget er det bare å kontakte oss i Den arabiske halvøy.