Den arabiske halvøy

En blogg om Den arabiske halvøy med fokus på Saudi-Arabia og Jemen

En blogg om hva som skjer i gulfen, både analyser, nyheter og trivialiteter. Er ment å være et supplement til dem som er interessert i området og som ønsker en litt dypere og bredere dekning enn det norsk media gir. Hovedfokuset er på Saudi-Arabia og Jemen.

Presseklipp: Saudi-Arabia og menneskerettigheter

På oppdrag fra den emninente bloggen MRbloggen har Den Arabiske Halvøy blitt bedt om å skrive en kort artikkel om Saudi-Arabia sitt forhold til menneskerettigheter. 

 Innenriksdepartementet i Riyadh. Jon Rawlinson, Flickr Commons.

 Innenriksdepartementet i Riyadh. Jon Rawlinson, Flickr Commons.

MRbloggen ble startet i 2013 og har som mål om å øke kunnskapen og engasjementet om menneskerettigheter i Norge. Kunnskapen om menneskerettighetsbrudd i Saudi-Arabia er velkjent, men hvordan de forholder seg til menneskerettigheter er nok ikke så kjent i Norge. Artikkelen publisert på MRbloggen gir et historisk blikk på Saudi-Arabia og menneskerettigheter, og argumentere også for hvilke steg som vil være mest effektivt for å trekke landet i riktig retning: Å kodifisere sine lover.

Selve artikkelen kan du lese her: Menneskerettigheter og det moderne "middelalderske" Saudi-Arabia.