Den arabiske halvøy

En blogg om Den arabiske halvøy med fokus på Saudi-Arabia og Jemen

En blogg om hva som skjer i gulfen, både analyser, nyheter og trivialiteter. Er ment å være et supplement til dem som er interessert i området og som ønsker en litt dypere og bredere dekning enn det norsk media gir. Hovedfokuset er på Saudi-Arabia og Jemen.

Presseklipp: Nrk Ytring og et besøk hos Verdens Rikeste Land (P3)

Kommentaren som omhandlet Kong Abdullah sin død og hvordan norsk offentlighet har reagert på dette, publisert her på bloggen, fikk etterhvert en god del oppmerksomhet. 

Nrk Ytring ville gjerne publisere en spisset versjon av kommentaren, en kommentar du kan finne her.  Undertegnede hadde regnet med mange krasse reaksjoner, men debatten har foreløpig foreløpt meget bra. En favoritt, fra det så alltid sjarmerende kommentarfeltet var denne karen. 

Usikker på hvordan dette med hest skal tolkes, men masteroppgaven er helt korrekt undertegnede sin. Som utdannet religionsviter av profesjon er det første gang jeg har blitt kalt kristen tulling. Dessverre er det nok et stykke fra sannheten, men det er ikke så farlig. 

I tillegg var undertegnede så heldig å bli invitert til frokostmøte hos Bergen Resource Centre for International Development  sammen med historiker Magnus Halsnes for å gi en innføring av det historiske og nåværende Saudi-Arabia. Dette var spesielt med tanke på tronskiftet fra Abdullah til Salman, og hvordan denne prosessen foregår. 

Verdens Rikeste Land P3. Promofoto

Verdens Rikeste Land P3. Promofoto

Sist, men ikke minst, så fikk undertegnede lov til å holde et "lynkurs" om Saudi-Arabia hos Verdens Rikeste Land under sendingen deres 28. januar. Selv om det nok noen ganger ble litt i overkant flåsete og generaliserende (fra min side) har det kommet flere positive reaksjoner på det. Du kan høre både Del 1 og Del 2 av "lynkurset" ved å trykke her. 

Oppsummerende kan det vel sies at det er en interesse for hva som skjer i Saudi-Arabia i norsk offentlighet, men at det nok er en mangel på mennesker med kunnskaper om hva som skjer. Den arabiske halvøy vil iallefall forsøke å holde seg oppdatert fremover og det er bare å ta kontakt eller sende en forespørsel om man ønsker informasjon om hva som skjer i et av verdens mest oljerike områder.